Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Grapefruit tijmparfait
AllerHande juli 2003
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1½
rode grapefruit
▢
4
eidooiers
▢
4
eetlepel(s)
witte basterdsuiker
▢
2
takjes
tijm
gerist
▢
125
ml
slagroom
Instructies
In grote pan water aan de kook brengen.
Vuur laag draaien.
Halve grapefruit uitpersen.
In kom eierdooiers met suiker, tijm en grapefruitsap met mixer loskloppen.
Kom op pan zetten en eierdooiers al kloppend laten binden, tot mengsel na ca. 10 minuten romig is en zo dik als vla.
Dooiermengsel laten afkoelen, regelmatig omscheppen.
Intussen slagroom lobbig kloppen.
Slagroom door afgekoelde dooiermengsel scheppen.
Mengsel over vormpjes verdelen en afdekken met plasticfolie.
Parfaits in diepvries in minstens 3 uur laten opstijven.
Andere grapefruit dik schillen en partjes tussen vliezen uitsnijden.
Vlak voor serveren parfaits uit diepvries nemen en op vier borden storten.
Garneren met partjes grapefruit.
Notities / Tips / Wijnadvies
Grapefruit geeft een heel licht smaakaccent aan de romige parfait. Ook sinaasappel, citroen en limoen lenen zich goed voor dit recept.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert
/
Nagerecht
Land van herkomst
Frankrijk
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch