Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Lauwwarme maaltijdsalade met biefreepjes
Porties:
4
personen
Total time
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
400
gram
bieflapjes
▢
2
eetlepels
ketjap manis
▢
2
eetlepels
zonnebloemolie
▢
1
teentje
knoflook
▢
1
kookbuiltje
zilvervliesrijst
▢
4
bosuitjes
▢
200
gram
sperziebonen
pot/blik
▢
2
eetlepels
pinda's
▢
½
krop
eikebladsla
▢
4
eetlepels
pindakaas
▢
1
eetlepel
ketjap manis
▢
1
eetlepel
zonnebloemolie
▢
1
mespunt
chilipoeder
Instructies
Snijd het vlees in dunne reepjes en schep die met de ketjap om.
Verhit de olie en pers het teentje knoflook erboven uit.
Voeg de vleesreepjes toe en bak ze omscheppend op hoog vuur 4 minuten.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op het pak gaar en laat uitlekken.
Snijd de bosuitjes in ringetjes en vermeng die met de sperziebonen, de pinda's en de rijst.
Roer voor de saus de pindakaas met de ketjap los en roer met wat water tot sausdikte.
Klop de olie erdoor en voeg het chilipoeder toe.
Schep de saus samen met de biefreepjes door het rijstmengsel.
Bekleed een platte schaal met de kleiner gescheurde sla, verdeel daar de salade over en bestrooi met de koriander.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met een warm pitabroodje.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rundvlees
/
Salade
/
Vlees