Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Lauwwarme salade met biefreepjes en pestodressing
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
150
gram
oesterzwammen
▢
300
gram
biefstuk
▢
1
eetlepel
vloeibare honing
▢
½
eetlepel
cajunkruiden
▢
zout
▢
100
gram
worteltjes
▢
3
vleestomaten
▢
2
eetlepels
korianderpesto
zie recept
▢
1
dl
olijfolie
▢
1
eetlepel
balsamico-azijn
▢
1
theelepel
mosterd
▢
200
gram
haricots verts
of sperziebonen
▢
1
eetlepel
zonnebloemolie
▢
12
halve
walnoten
gepelde
▢
peper
Instructies
Wrijf de oesterzwammen schoon en snijd ze in repen.
Snijd de biefstuk in reepjes en schep ze met de honing, de cajunkruiden en wat peper om.
Ontvel de tomaten en snijd ze in dunne partjes.
Schaaf de schoongemaakte worteltjes in dunne plakjes.
Klop een dressing van de pesto, olijfolie, azijn, mosterd, peper en zout.
Blancheer de haricots verts 3 minuten in kokend water met wat zout en laat ze uitlekken.
Verhit de olie en bak het vlees omscheppend op hoog vuur 2 minuten.
Bak de walnoten 1 minuut mee.
Neem het vleesmengsel uit de pan, bestrooi met wat zout en houd het warm.
Bak de oesterzwammen en de worteltjes 3 minuten in het bakvet.
Verdeel de haricots verts, de tomaat, het oesterzwammengsel en het vlees over 4 borden en lepel de dressing erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met ciabattabrood.
Variatie:
Vervang de biefstuk door kalkoenfilet
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rundvlees
/
Salade
/
Vlees