Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Griekse salade met lamsvlees en oreganodressing
Porties:
4
personen
Total time
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
280
gram
lamsfilet
zuivere
▢
peper
▢
zout
▢
boter
▢
1
kleine
courgette
▢
200
gram
fetakaas
▢
150
gram
gemengde sla
▢
2
tomaten
▢
12
zwarte olijven
▢
2
eetlepels
bieslook
fijngesneden
Voor het sausje:
▢
1
eetlepel
mosterd
▢
1
eierdooier
▢
½
teentje
knoflook
geperste
▢
½
bosje
oregano
verse
▢
1
dl
olijfolie
▢
1
dl
maïsolie
▢
1
dl
witte wijnazijn
▢
peper
▢
zout
Instructies
Kruid de lamsfilet en bak hem in ± 6 minuten rosé aan in boter.
Laat ze afkoelen.
Snijd de courgette in ringen van 1 cm en kook ze in licht gezouten water gaar, of stoom ze.
Laat ze ook afkoelen.
Mix voor het sausje de mosterd met de eierdooier, de knoflook en de oregano en voeg er geleidelijk de oliën en de azijn aan toe.
Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de lamsfilet in blokjes van 1 cm en de feta in dobbelsteentjes.
Schik de sla op 4 borden en schep er wat saus over.
Garneer met het lamsvlees, de fetakaas, de courgette, de partjes tomaat en de zwarte olijven.
Strooi er nog wat bieslook over.
Notities / Tips / Wijnadvies
Schenk hier een glaasje Retsina bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Lamsvlees
/
Salade
/
Vlees
Land van herkomst
Griekenland