Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Boerenkoolschotel met blauwe kaas
Porties:
4
personen
Total time
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
zakken
gesneden boerenkool
à 300 g
▢
1
pakje
bakbacon
dikke plak, ca. 140 g
▢
2
uien
▢
1
pot
Aardappel Anders knoflook
390 ml
▢
1
duopakje(s)
aardappelschijfjes
700 g
▢
125
g
blauwaderkaas
bijvoorbeeld Danablu
Instructies
Oven op 200 ºC voorverwarmen.
Boerenkool 5 minuten koken en uit laten lekken.
Bacon in blokjes snijden.
In koekenpan bacon krokant en bruinbakken.
Uien pellen en snipperen.
Bacon uit pan halen en uien 3 minuten in bakvet fruiten.
Boerenkool mengen met bacon en ui.
Kaas verkruimelen en door boerenkool roeren.
Boerenkool in ovenschaal leggen.
Aardappelschijfjes erboven leggen.
Aardappel Anders over ovenschaal verdelen.
Ovenschotel 40 minuten in oven bakken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Kaas
/
Stamppot
/
Varkensvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Nederland