Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Chocolade kersentaart
Snel te maken
Porties:
4
personen
Total time
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
pot
kersen zonder pit op siroop
720 ml
▢
1
eetlepel
aardappelzetmeel
▢
1
bakje
mascarpone
250 ml
▢
2
eetlepel
basterdsuiker
▢
½
chocoladecake
à 450 g
▢
1
eetlepel
cacaopoeder
Instructies
Kersen laten uitlekken.
Sap opvangen.
Helft van sap verwarmen.
Aardappelzetmeel met 1 eeetlepel water losroeren.
Sap met aardappelzetmeel binden.
Gebonden sap laten afkoelen en kersen erdoor scheppen.
Mascarpone met 3 eetlepels water lobbig roeren en met basterdsuiker mengen.
Cake in plakken snijden.
Cake over bodem schaal verdelen.
Kersen met sap erover verdelen, klein deel van kersen achterhouden.
Mascarpone erover strijken.
Schotel met cacaopoeder bestrooien en tot gebruik in koelkast plaatsen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Bij serveren met rest kersen garneren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Chocolade
/
Fruit
/
Gebak