Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Klassieke rosbief met mierikswortelsaus
AllerHande december 2003
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
stukken
rosbief
à ca. 600 g
▢
3
eetlepel(s)
vloeibare boter
of gesmolten boter
▢
grofgemalen zwarte peper
▢
250
ml
slagroom
▢
6
eetlepel(s)
mierikswortel
geraspte potje
▢
1
theelepel
mosterd
Instructies
Rosbief in 30 minuten op kamertemperatuur laten komen.
Oven voorverwarmen op 200 °C.
Rosbief droogdeppen met keukenpapier en insmeren met boter.
Vlees bestrooien met peper.
Vlees in braadslede of groot bakblik leggen en in midden van oven in ca. 25 minuten rondom bruin en krokant, maar van binnen rosé bakken.
Vlees tussentijds omkeren.
Slagroom met garde of mixer met mespunt zout bijna stijf kloppen.
Royaal zout en peper erdoor mengen.
Mierikswortel door mosterd roeren en mengsel voorzichtig door slagroom spatelen.
Rosbief uit oven nemen, bestrooien met zout en inpakken in aluminiumfolie.
Vlees 5 minuten laten rusten.
(Aan tafel) rosbief dwars op draad in dunne plakken snijden.
Saus apart erbij serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met aardappelpuree en gebakken oesterzwammen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rundvlees
/
Vlees