Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kruidige appelbeignets met geitenkaas
AllerHande december 2003 Snel te maken
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
6
grote
appels
bijv. Elstar
▢
1
citroen
geperst
▢
150
g
zachte geitenkaas
bijv. Bettinne Blanc
▢
1
theelepel
gedroogde Italiaanse keukenkruiden
▢
1
eetlepel(s)
vloeibare honing
▢
versgemalen zwarte peper
▢
2
eieren
▢
250
ml
karnemelk
▢
125
g
zelfrijzend bakmeel
▢
olie
om te frituren (plantaardig)
Instructies
Appels schillen, klokhuizen eruit boren en appels in 6 plakken snijden.
Op werkvlak 32 mooiste appelplakken naast elkaar leggen en bestrijken met citroensap.
In kom geitenkaas losprakken met kruiden, honing en flink wat peper.
Helft van appelplakken bestrijken met kaasmengsel.
Afdekken met andere helft.
In frituurpan olie verwarmen.
Eieren splitsen.
In kom dooiers met karnemelk loskloppen.
Al kloppend bakmeel en ½ theelepel zout toevoegen en tot glad beslag kloppen.
Eiwitten stijfkloppen en luchtig door beslag spatelen.
Vork door klokhuisholte van appelstapeltjes steken, goed door beslag wentelen en direct in hete frituurolie laten zakken.
Appelbeignets in 4-5 minuten met max. 3-4 tegelijk goudbruin frituren, halverwege keren.
Op keukenpapier laten uitlekken.
Beignets direct eten of laten afkoelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Appelbeignets eventueel 10 minuten in oven van 200 °C opwarmen, koud serveren kan ook.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Hapjes
/
Kaas
/
Koude Hapjes
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch