Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kruidkoek met gember, rozijnen en nootmuskaat
AllerHande januari 2004
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
sinaasappel
▢
250
g
rozijnen
▢
4
theelepel
kaneel
▢
2
theelepel
kardemom
gemalen
▢
2
theelepel
ketoembar
= gemalen koriander
▢
2
theelepel
gemberpoeder
▢
1
theelepel
nootmuskaat
▢
½
theelepel
kruidnagel
gemalen
▢
300
g
volkorenmeel
▢
1
zakje
bakpoeder
▢
250
g
donkere basterdsuiker
▢
1
ei
▢
2
eetlepels
keukenstroop
▢
200
ml
melk
▢
6
bolletjes
stemgember
fijngehakt
Instructies
Oven voorverwarmen op 175 °C.
Sinaasappel schoonboenen, schil eraf raspen en uitpersen.
In steelpan rozijnen met sinaasappelsap en -rasp verwarmen.
Iets laten afkoelen.
In kom specerijen mengen.
Meel, bakpoeder en suiker erdoor mengen.
Ei erboven breken, stroop en melk toevoegen, met garde roeren tot glad beslag.
Gember en rozijnen met sap door beslag roeren.
Beslag in ingevette cakevorm schenken en koek 1 richel onder midden in oven schuiven.
Koek in ca. 1 uur en 15 minuten bruin en gaar bakken (satéstokje dat in koek wordt gestoken, komt er droog uit).
Koek 10 minuten laten afkoelen.
Vorm verwijderen en koek op taartrooster verder laten afkoelen.
Koek verpakken in aluminiumfolie en 1 dag laten rusten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gebak
/
Koek
Land van herkomst
Nederland