Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Lams courgettekebabs
AllerHande januari 2000
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
g
aardappels
van gelijke grootte
▢
1
sjalotje
▢
3
eetlepel(s)
maïskiemolie
▢
zout
▢
peper
▢
2
eetlepel(s)
kappertjes
▢
2
kleine
courgettes
à 300 g
▢
1
rode paprika
▢
½
theelepel
ketoembar
gemalen koriander
▢
1
limoen
▢
2
eetlepel(s)
olijfolie
▢
8
sprietjes
knoflookbieslook
▢
ca. 500 g lamsfilet
Instructies
Aardappels goed schoonboenen en in weinig water in ca. 20 minuten gaar koken.
Intussen satéprikkers in ruim koud water leggen.
Aardappels afgieten, pellen en laten afkoelen.
Sjalotje pellen en zeer fijn snipperen.
Aardappels in plakjes snijden.
Aardappelplakjes mengen met maïs-kiemolie, sjalot, zout, peper en kappertjes.
Lamsfilet in blokjes snijden.
Courgettes wassen en in plakken van ca. 1 cm snijden.
Paprika wassen, schoonmaken en in 16 stukken snijden.
Vlees be-strooien met zout, peper en koriander.
Op satéprikkers om en om plakken courgette, blokjes lamsvlees en stukjes paprika prikken.
Limoen schoonboenen en in lengte in 8 partjes snijden.
Grill voorverwarmen op hoogste stand.
Stokjes bestrijken met olie en ca. 10 cm onder hete grill ca. 10 minuten roosteren, regelmatig keren.
Aardappelsalade over vier borden verdelen.
Kebabs ernaast leggen.
Garneren met partjes limoen en knoflookbieslook.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Lamsvlees
/
Vlees