Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Mango in serehsiroop
AllerHande jubileumnummer 2003
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
stengels
sereh
citroengras
▢
1
theelepel
kardemom
gemalen
▢
50
g
suiker
▢
1
eetlepel(s)
limoensap
▢
2
mango's
▢
4
kletskoppen
koekjes
▢
2
eetlepel(s)
crème fraîche
▢
4
takjes
munt
Instructies
Sereh in lengte halveren en in grove stukken snijden.
In steelpan 250 ml water met sereh, kardemom en suiker aan de kookbrengen en 8 minuten zachtjes laten koken.
Limoensap erdoor roeren. Mango's schillen en vruchtvlees langs pit in plakken snijden.
Vruchtvlees in stukjes snijden en door serehsiroop roeren.
Minstens 1 uur laten intrekken.
Kletskoppen boven kom verkruimelen en crème fraîche erdoor mengen.
Sereh met vork uitsiroop scheppen.
Gemarineerde mango (met siroop) over vier schaaltjes verdelen.
Op elk wat kletskoproom scheppen.
Garneren met munt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit