Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Met blauwaderkaasgegratineerde witlof
AllerHande januari 2004
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
bakje
paddestoelenmelange
200 g
▢
8
struikjes
witlof
▢
2
sjalotten
gesnipperd
▢
2
eetlepels
olie
▢
250
g
casselerrib
vleeswaren
▢
800
g
aardappels
Lady Christl, zak à 3 kg, geschild
▢
1
zakje
bechamelsaus
pak à 2 zakjes
▢
500
ml
melk
▢
150
g
blauwaderkaas
bijv. roquefort
Instructies
Oven voorverwarmen op 200 °C.
Paddestoelen schoonvegen en in grove stukken snijden.
Witlof schoonmaken, harde kern verwijderen en struikjes 8 minuten koken.
In koekenpan sjalot in olie 2 minuten fruiten.
Paddestoelen toevoegen en ca. 3 minuten meebakken.
Geheel op smaak brengen met zout en peper.
Witlof in vergiet laten uitlekken.
Struikjes witlof omwikkelen met casselerrib en in ingevette ovenschaal leggen.
Paddestoelen erover scheppen.
Aardappels in 20 minuten in weinig water met zout gaarkoken en afgieten.
Intussen in steelpan bechamelsaus volgens gebruiksaanwijzing bereiden met melk.
Kaas boven saus verbrokkelen en zachtjes verwarmen tot kaas is gesmolten.
Saus over witlof en paddestoelen in ovenschaal schenken.
Schotel in oven in 15 minuten gaar en goudbruin laten worden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Kaas