Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bosvruchtenparfait
AllerHande december 2003
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
bakje
bosvruchten
diepvries, 300 g
▢
4
eidooiers
▢
150
g
witte basterdsuiker
▢
250
ml
slagroom
▢
½
sinaasappel
geperst
Eventueel:
▢
4
blaadjes
munt
Instructies
Bosvruchten laten ontdooien.
Paar bosvruchten achterhouden ter garnering, rest pureren.
Puree eventueel door zeef wrijven om pitjes te verwijderen.
In kleine pan die in grotere pan met laag kokend water hangt (au bain marie) eigeel met 100 g
suiker in 5 minuten luchtig en romig kloppen.
Kom uit pan nemen en eimengsel laten afkoelen, af en toe roeren.
Intussen slagroom bijna stijfkloppen.
⅔ van bosvruchtenpuree door eimengsel scheppen.
Slagroom door eimengsel spatelen.
4 Bekertjes met mengsel vullen, met plasticfolie afdekken.
Parfaits minimaal 4 uur in diepvries zetten.
Sinaasappelsap met 50 g suiker door rest van bosvruchtenpuree scheppen en tot gebruik luchtdicht afgesloten in koelkast zetten.
Bekertjes vlak voor serveren kort in heet water dompelen, droogdeppen en met schaarbekertjes knipje in zijkant geven.
Bord erop leggen, samen keren en bekertje verwijderen.
Saus over parfait scheppen.
Garneren met bosvruchten en eventueel een blaadje munt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert
/
Fruit
/
Nagerecht