Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Oesterzwamstrudel met noten
AllerHande december 2003
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
8
vellen
fillobladerdeeg
diepvries
▢
4
sjalotten
in ringen
▢
3
eetlepel(s)
olijfolie
▢
450
g
oesterzwammen
in reepjes
▢
4
zongedroogde tomaten
in dunne reepjes
▢
grofgemalen
zeezout
▢
versgemalen zwarte peper
▢
80
g
pecannoten
▢
4
eetlepel(s)
walnootolie
of truffelolie
Instructies
Fillodeeg in verpakking in 2 uur bij kamertemperatuur laten ontdooien.
In wok sjalot in 1 eetlepel olijfolie zachtjes goudbruin bakken en uit wok scheppen.
Rest van olijfolie verhitten en oesterzwammen 5 minuten op hoog vuur roerbakken.
Sjalotringen en tomaatreepjes erdoor mengen en geheel op smaak brengen met zout en peper.
Mengsel laten afkoelen.
Pecannoten fijnhakken.
Oven voorverwarmen op 200 °C.
Fillodeeg uit verpakking nemen, voorzichtig openvouwen en op snijplank leggen.
Afdekken met vochtige theedoek, want fillodeeg droogt razendsnel uit.
Bovenste vel deeg inkwasten met walnootolie, voorzichtig van stapel nemen en met ingevette kant naar boven in ingevette springvorm leggen.
Punten van deeg over rand van vorm laten hangen.
Bestrooien met beetje pecannoten.
Zo nog 3 ingevette fillovellen in deegvorm leggen, waarbij punten verspringen.
Telkens licht met noten bestrooien.
Oesterzwammengsel over deegbodem verdelen, overhangend deeg over vulling vouwen.
Rest van deegvellen een voor een met walnootolie bestrijken, op vulling leggen en bestrooien met wat pecannoten.
Laatste 2 vellen filodeeg kreukelig op bovenkant leggen.
Strudel in midden van oven in ca. 30 minuten goudbruin en knapperig bakken.
Strudel (lauw)warm serveren, bijvoorbeeld met geglaceerde worteltjes en veldsla.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
/
Hoofdgerechten
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch