Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Op bord gegaarde zalm in dille-bieslookmarinade
AllerHande december 2003
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
½
zakje
dille
verse à 15 g
▢
½
zakje
bieslook
verseà 25 g
▢
4
eetlepel(s)
olijfolie
extra vierge
▢
1
eetlepel(s)
grove mosterd
▢
½
eetlepel(s)
honing
▢
vierseizoenenpeper
korrels, grofgemalen of geplet
▢
2
Schotse zalmhaasjes
à ca. 200 g
▢
Grof zeezout
▢
½
citroen
geperst
Instructies
Boven kom dille en helft van bieslook zeer fijn knippen.
Olie, mosterd, honing en flink wat vierseizoenenpeper erdoor roeren.
Zalmhaasjes dik met marinade insmeren, in plasticfolie verpakken in minimaal 2 uur in koelkast marineren.
Zalm 30 minuten in diepvries leggen (is dan straks makkelijker dun te snijden).
Oven voorverwarmen op 200 °C en vier ovenvaste borden in ca. 5 minuten gloeiendheet laten worden.
Zalmhaasjes uit diepvries nemen en voorzichtig folie verwijderen.
Zalmhaasjes met scherp, glad mes in rechte, smalle plakjes snijden.
Zalm in 4 porties plat op werkvlak leggen (is zo straks sneller over borden te verdelen).
Zeezout erboven malen en besprenkelen met citroensap.
Borden uit oven nemen en zalmplakjes razendsnel op borden leggen.
Garneren met resterende sprieten bieslook.
Direct serveren, zodat zalm zichtbaar aan tafel gaart (vis verkleurt dan van transparant naar roze).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
/
Voorgerechten
/
Zalm