Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Rodekoolstamppot 2
AllerHande januari 2004
Porties:
2
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
3
eetlepels
boter
▢
2
slavinken
▢
2
theelepel
gedroogde tijm
▢
1
zakje
aardappelpuree voor stamppot
pak à 2 zakjes
▢
300
g
rodekool
gesneden
▢
kruidnagel
gemalen
▢
1
appels
in kleine stukjes
▢
½
eetlepel
vloeibare honing
Instructies
In pan 2 eetlepels boter verhitten, slavinken met tijm bestrooien en in 15 minuten gaarbakken.
Volgens gebruiksaanwijzing puree bereiden.
In braadpan rest van boter smelten.
Kool met 100 ml water en mespunt kruidnagelpoeder 7 minuten al omscheppend bakken, appel laatste 2 minuten meebakken.
Puree erdoor scheppen.
Stamppot warmhouden.
Slavinken uit pan nemen.
Honing en 4 eetlepels water door bakvet roeren.
Stamppot over borden verdelen, slavink ernaast leggen en honingjus erover schenken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Stamppot
Land van herkomst
Nederland