Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Tomaatjes met katenspekmousse
AllerHande december 2003 / snel te maken
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
bak
romaatjes
à 250 g
▢
3
pakjes
katenspek
▢
150
gram
verse roomkaas naturel
▢
1
theelepel
kerriepoeder
milde
▢
4
eetlepels
mayonaise
▢
1
zakje
bieslook
25 g, fijngeknipt verse
Instructies
Kapjes van tomaatjes snijden.
Van onderkant dun plakje snijden, zodat tomaatjes kunnen staan.
Met theelepel tomaatjes uithollen en ze omgekeerd laten uitlekken.
Van katenspek 16 plakjes in lengte halveren, rest fijnsnijden.
In keukenmachine of met staafmixer fijngesneden spek, roomkaas, kerrie en mayonaise tot glad mengsel pureren.
Helft van bieslook erdoor roeren.
Op smaak brengen met zout en peper.
Met theelepel tomaatjes vullen met katenspekmousse.
Kapjes erop zetten. Ieder tomaatje omwikkelen met reep spek.
Vaststeken met cocktailprikkers.
Oven voorverwarmen op 250 °C.
Tomaatjes rechtop naast elkaar in ovenschaal zetten.
Tomaatjes 5-10 minuten in oven zetten, tot spek knapperig is.
Schaal uit oven nemen.
Rest van bieslook erover strooien.
(Lauw)warm serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Lunch
/
Varkensvlees
/
Vlees