Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Scones met olijven en kruidenroom
AllerHande jubileumnummer 2003
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
300
g
zelfrijzend bakmeel
gezeefd
▢
25
g
boter
▢
1
ei
losgeklopt
▢
150
ml
karnemelk
plus om te bestrijken
▢
100
g
zwarte olijven
fijngehakt
▢
50
g
gedroogde tomaten
fijngesneden
▢
1
bakje
petrella met bieslook
ca. 125 g kruidencrème
Instructies
Oven voorverwarmen op 225 °C.
In kom bakmeel met ½ tl zout mengen.
Met vingertoppen boter door meel wrijven.
Ei erdoor mengen.
Karnemelk in scheutjes erbij schenken.
Olijven en tomaten erdoor mengen.
Mengsel tot soepel deeg kneden.
Op met bloem bestoven werkvlak deeg uitrollen tot lap van ca. 3½ cm dik.
Met uitsteekvorm acht cirkels uit deeg steken.
Bakplaat met bakpapier bekleden en scones erop leggen.
Scones met beetje karnemelk bestrijken.
In midden van oven schuiven en in 15 minuten gaar en lichtbruin bakken.
Tot lauwwarm of koud laten afkoelen en serveren met petrella.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Broodjes
/
Lunch
Land van herkomst
Engeland