Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Tomatenbrood met geitenbrie
AllerHande december 2003
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
½
zakje
Italiaanse kruidenmix
verse à 20 g
▢
1
pak
witbroodmix
500 g
▢
8
zongedroogde tomaten in olie
fijngesneden
▢
4
eetlepel(s)
olijfolie
▢
300
ml
tomatensap
▢
250
g
geitenbrie
bedieningsafdeling
▢
zeezoutvlokken
crystal salt flakes
Instructies
Rozemarijn en tijm van takjes rissen en met rest van kruiden fijnsnijden.
In kom broodmix mengen met driekwart van tomaatstukjes, verse kruiden, 1 theelepel zout en 3 eetlepels olie.
Scheut voor scheut tomatensap toevoegen en met de hand of met mixer met deeghaken mengen tot samenhangend deeg.
Deegbal in kom terugleggen en afdekken met plasticfolie.
Deeg 10 minuten laten rusten.
Bakplaat bekleden met bakpapier.
Handen met bloem bestuiven.
Deegbal op bakplaat uitdrukken tot dikke lap.
Afdekken met vochtige theedoek en op warme plaats 30 minuten laten rijzen.
Oven voorverwarmen op 225 °C.
Deeg met 1 eetlepel olie bestrijken.
Brie in plakken snijden en met rest van zongedroogde tomaat over bovenkant deeg verdelen.
Brood licht bestrooien met zoutvlokken.
Brood in midden van oven in 15 minuten goudbruin bakken.
Laten afkoelen en in repen snijden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Brood
/
Kaas
/
Lunch
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch