Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Japanse Hapjes
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Kleine koekenpan
Ingrediënten
▢
100
g
sushirijst
▢
1
bak
shii-takes
paddestoelen, ca. 100 g
▢
3
eetlepel(s)
suiker
▢
2
eetlepel(s)
Japanse sojasaus
▢
2
eetlepel(s)
sherry
▢
2
eieren
▢
mespunt
wasabipoeder
▢
4
takjes
selderij
zakje à 50 g
▢
50
g
Hollandse garnalen
bakje à 100 g
▢
1
eetlepel(s)
boter
of margarine
▢
3
nori-vellen
geroosterd zeewier
Instructies
Sushirijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing.
Shii-takes schoonmaken en in plakjes snijden.
Plakjes 2-3 minuten koken in suiker, sojasaus en sherry.
Shii-takes laten afkoelen.
Eieren loskloppen met mespunt wasabipoeder.
Selderij fijn knippen.
Selderij en garnalen door ei roeren.
In kleine koekenpan boter verhitten.
Dikke omelet bakken van ei.
Omelet laten afkoelen.
Omelet in 6 stukjes snijden.
Norivellen in vieren delen.
Sushirijst in 12 porties verdelen.
Porties samendrukken tot ovaalvormig bolletje en op nori leggen.
Shii-takes over 6 rechthoekjes verdelen.
Omelet over andere rechthoekjes verdelen.
Tot serveren koel bewaren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hapjes
/
Rijst
/
Vis
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Japan