Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kip tikka met avocado en komkommer
Snel te maken
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
braadpan
Ingrediënten
▢
250
g
basmatirijst
pak à 1 kg
▢
1
schaal
kipfilet
ca. 500 g
▢
1
zakje
Kruidenmix voor Kip Tikka
23 g
▢
1
beker
crème fraîche
125 ml
▢
1
kleine
komkommer
▢
1
avocado
▢
2
eetlepel(s)
zonnebloemolie
▢
2
tomaten
Instructies
Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing.
Kipfilet in blokjes snijden.
In schaaltje 2 theelepels kruidenmix door crème fraîche roeren.
Komkommer schillen, halveren en in blokjes snijden.
Komkommer door sausje roeren.
Rest van kruidenmix over kipblokjes strooien en goed mengen.
Avocado schillen en in blokjes snijden.
In braadpan olie verhitten.
Kipblokjes ca. 5 minuten bakken.
Avocado en komkommersausje toevoegen.
Geheel ca. 4 minuten verwarmen.
Intussen tomaten wassen en in plakjes snijden.
Kip Tikka serveren met rijst en garneren met tomaat.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Kip
Land van herkomst
Oosters