Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aalbessentaart
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor het deeg:
▢
100
gram
boter
of margarine
▢
125
gram
suiker
▢
150
gram
bloem
▢
4
eierdooiers
▢
Snufje
zout
▢
Geraspte schil van 1 citroen
Voor de garnering:
▢
500
gram
rode bessen
▢
4
eiwitten
▢
Suiker naar smaak
Instructies
erwarm de oven voor op 180°C.
Klop de boter met de suiker tot een luchtig mengsel.
Voeg de eierdooiers, een snufje zout en de geraspte citroenschil toe.
Meng alles goed door elkaar.
Zeef de bloem boven het mengsel en roer goed om een glad deeg te krijgen.
Vet een taartvorm in en verdeel het deeg gelijkmatig over de bodem.
Bak het deeg in de voorverwarmde oven tot het gaar en lichtbruin is.
Haal de taart uit de oven en laat het volledig afkoelen.
Was en ris de rode bessen.
Klop de eiwitten stijf en voeg suiker naar smaak toe.
Meng voorzichtig de bessen door het stijve eiwit.
Schep het bessen-eiwitmengsel bovenop de afgekoelde taart en verdeel gelijkmatig.
Zet de taart terug in de lauwwarme oven en laat het eiwitmengsel drogen en licht kleuren.
Haal de taart uit de oven, laat het verder afkoelen en serveer het als heerlijke en luchtige aalbessentaart.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Taart