Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gegrilde zalm met avocadomousse
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
citroen
schoongeboende
▢
2
avocado
rijpe / in blokjes gesneden
▢
125
ml
zure room
▢
25
g
bieslook
fijngesneden
▢
4
zalmfilet
▢
1
eetlepel(s)
olijfolie
Instructies
Rasp 1 theelepel schil van de citroen en pers deze verder uit.
Pureer de avocado's met een staafmixer met de helft van de citroensap, zure room en zout en peper naar smaak.
Roer hierna met een houten lepel de helft van de bieslook erdoor heen.
Verhit een grillpan.
Bestrijk de zalmfilets met olijfolie en rooster de filets 3 minuten per kant.
Bedruppel de filets met de rest van de citroensap.
Breng de filets op smaak met de citroenrasp, zout en peper.
Serveer de zalmfilets met de avocadomoussse en bestrooi de rest van de bieslook erover heen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met een sinaasappelsalade en gekookte lintmacaroni.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vis
/
Zalm
Land van herkomst
Italië