Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gepocheerde varkensfilet met lente groenten en warme knoflookbotersaus
Heerlijk lente gerecht met veel verse groenten
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
3
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
750
g
varkensfilet
▢
6
jeneverbessen
▢
8
peperkorrels
▢
1
bleekselderijstengel
▢
1
venkelknol
▢
1
theelepel
gedroogde oregano
▢
1
aubergine
▢
1
theelepel
venkelzaad
▢
1
theelepel
gedroogde majoraan
▢
1
bol
knoflook
▢
100
g
boter
▢
2
witte uien
▢
5
eetlepels
olijfolie
▢
1
paprika
▢
1
dl
room
▢
1
bosje
radijsjes
▢
Zout en peper naar smaak
Instructies
Snijd de bleekselderij, venkel, een ui, wortel, twee teentjes knoflook en de kont van de venkel klein.
Breng een pan met water aan de kook met de jeneverbessen, peperkorrels en voeg de varkensfilet toe.
Zorg ervoor dat het vlees volledig onder water staat.
Breng de bouillon met het vlees aan de kook en draai het vuur laag.
Voeg de fijngesneden groenten, kruiden, en een eetlepel azijn toe aan de pan.
Laat alles 3 uur zachtjes sudderen zonder te laten koken.
Maak ondertussen de knoflook en ui schoon en snijd ze fijn.
Fruit ze in een aparte sauspan met een scheutje olijfolie op laag vuur.
Schep met een soeplepel drie flinke lepels bouillon vanuit de grote pan in de sauspan met knoflook en ui.
Voeg de room toe en laat zachtjes iets indikken.
Schil de aardappel en snijd de resterende groenten grof.
Kook eerst de aardappelen 5 minuten in de gezeefde bouillon, voeg daarna de rest van de groenten toe en kook ze tot ze gaar zijn.
Haal het vlees uit de bouillon en houd het warm in aluminiumfolie.
Mix de saus met een staafmixer en zeef het in een ander pannetje.
Voeg langzaam de boter en olijfolie toe aan de saus terwijl je mixt.
Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de gekookte groenten op een schaal, snijd het vlees in dunne plakken en leg het op de groenten.
Giet de warme knoflookbotersaus over het gerecht en serveer.
Notities / Tips / Wijnadvies
Dit gerecht combineert mals varkensvlees met een scala aan lentegroenten en een verrukkelijke knoflookbotersaus. Geniet ervan!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Varkensvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Mediterraan