Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
Kleiner
Normaal
Groter
Hazelnootmaantjes
Deze maantjes zijn er ook in een pinda-versie maar hazelnoten geven een heel andere, heerlijke smaak aan deze koekjes.
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
155
gram
gesmolten roomboter
▢
40
gram
poedersuiker
▢
270
gram
bloem
▢
70
gram
fijngemalen hazelnoten
▢
80
hazelnoten
grof gemalen
▢
Snufje
zout
▢
1
theelepel
vanille-extract
▢
1
eigeel
▢
¼
theelepel
bakpoeder
▢
3
eetlepels
oranjebloesemwater
▢
3
eetlepels
melk
Instructies
Meng in een kom de bloem, zout, bakpoeder, poedersuiker, fijngemalen hazelnoten en vanille-extract.
Voeg de gesmolten roomboter toe en verkruimel het deeg tussen je vingers.
Klop het eigeel los en meng dit met de melk en het oranjebloesemwater.
Voeg dit toe aan het bloemmengsel en meng goed tot een deeg.
Kneed het deeg goed, dek het af en laat het 15 minuten rusten.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Verdeel het deeg in 20 gelijke stukken en vorm daar balletjes van.
Maak van elk balletje een rolletje en vorm dat tot een maantje.
Bestrijk de maantjes met een beetje melk en bedek ze met de grofgehakte hazelnoten.
Leg de maantjes op een bakplaat met bakpapier en bak ze in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, tot ze goudbruin zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze heerlijke hazelnootmaantjes zijn geweldig als traktatie bij de koffie
Voedingswaarden
Calories:
270
kcal
|
koolhydraten:
23
g
|
Protein:
4
g
|
Vet:
18
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Koek
/
Noten
Land van herkomst
Marokko