Verwarm de oven voor op 160°C en bekleed een cakevorm met bakpapier.
Meng de bloem, 4 theelepels bakpoeder en zout in een kom.
Klop de boter tot een romige consistentie (met een mixer) en meng dit met de 1/2 theelepel bakpoeder, kaneel, gemberpoeder, nootmuskaat, suiker en voeg één voor één de eieren toe.
Voeg het bloemmengsel toe aan het boter-suikermengsel en meng goed.
Prak de bananen tot een puree en meng deze door het deeg.
Roer vervolgens de gehakte walnoten, oranjesnippers en rozijnen door het beslag.
Giet het mengsel in de voorbereide cakevorm en strijk de bovenkant glad.
Bak de taart ongeveer 3 uur in de voorverwarmde oven.
Plaats een pannetje met water in de oven naast de cake tijdens het bakken om de luchtvochtigheid te behouden en een droge cake te voorkomen.
Laat de taart afkoelen en garneer eventueel met slagroom, extra walnoten, oranjesnippers en bigarreaux (Franse vruchtjes).