Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gehaktballetjes in tomatensaus Auteur Onbekend
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
200
g
rundergehakt
▢
200
g
lamsgehakt
▢
1
ei
▢
3
teentjes
knoflook
▢
4
eetlepel(s)
peterselie
fijngesneden
▢
½
theelepel
nootmuskaat
▢
zout
▢
peper
▢
2
sneetjes
witbrood
ontkorst
▢
2
eetlepel(s)
rode wijn
▢
2
eetlepel(s)
olijfolie
▢
1
ui
fijngesneden
▢
3
tomaten
ontveld
▢
1
dl
kippenbouillon
Instructies
Meng het gehakt met het ei, de knoflook, 2 eetlepels peterselie, nootmuskaat, zout en peper.
Brood in de wijn weken en door het gehakt kneden.
Van het gehakt mengsel ca. 30 balletjes kneden.
Verhit de olie in een ruime pan en bak de balletjes in 5 minuten bruin.
Voeg de ui toe en bak die 3 minuten mee.
Voeg de tomaat en de bouillon toe.
Laat de balletjes een half uur sudderen in de saus.
Neem de balletjes uit de pan en pureer de saus.
Breng de saus op smaak met zout en peper en schenk over de gehaktballetjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer warm of koud.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Hapjes
/
Lamsvlees
/
Rundvlees
/
Vlees