Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Chocolade Ricottacreme
Eenvoudig maar zeer smakelijk dessert van een recept van Marsi - 50plusser.nl
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
100
gram
chocolade
▢
100
gram
suiker
▢
250
gram
ricotta
▢
1
Biologische sinaasappel
▢
2
Kruidnagels
▢
1
Kaneelstokje
▢
150
ml
water
▢
Snufje
zout
Instructies
Schil de sinaasappel met een dunschiller en doe deze samen met de kruidnagel,
kaneel, suiker en water in een steelpannetje en kook tot een vloeibare stroop.
Zeef de stroop en laat deze even afkoelen en meng deze daarna met de ricotta en het snufje zout.
Smelt de chocolade aubain Marie en roer deze door de ricotta en laat alles 2 uur opstijven in de koelkast.
Serveer de crème met vanille saus of vruchten compote.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Chocolade
/
Dessert
/
Nagerecht
Land van herkomst
Italië