Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Babi ketjap van Inmerc.nl
Varkensvlees in ketjapsaus
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
g
hamlappen
magere
▢
3
eetlepel(s)
zonnebloemolie
voor de marinade:
▢
200
g
gesneden prei
▢
2
uien
gesnipperd
▢
4
teentjes
knoflook
fijngehakt
▢
3
kemirienoten
grof gehakt
▢
1
eetlepel(s)
gemberwortel
fijngesneden of 1 theelepel djahé
▢
1
eetlepel(s)
ketoembar
▢
1
eetlepel(s)
djinten
▢
3 ½
dl
ketjap manis
▢
1
eetlepel(s)
sambal oelek
▢
2
eetlepel(s)
goela Djawa
of donkerbruine basterdsuiker
▢
3
eetlepel(s)
witte wijnazijn
Instructies
Snijd het vlees in blokjes van ca. 2 cm.
Verhit de olie in een wok of braadpan en bak het vlees rondom bruin.
Meng alle ingrediënten voor de marinade in een grote kom en schep het vlees erdoor.
Laat het vlees afgedekt minstens 8 uur in de koelkast marineren.
Schep het vlees met de marinade in een braadpan en breng het geheel al roerende aan de kook.
Laat het vlees afgedekt in 30 minuten zachtjes gaar worden.
Lekker met witte rijst of mie en een salade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rijst
/
Varkensvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Indonesië