Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Roergebakken broccoli met cashewnoten
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
rode ui
▢
2
knoflooktenen
▢
100
g
baby maïskolven
▢
100
g
shii-takes
▢
200
g
broccoliroosjes
▢
4
eetlepel(s)
roerbakolie
▢
2-3
eetlepel(s)
lichte sojasaus
▢
2
eetlepel(s)
chilisaus
▢
1
eetlepel(s)
limoensap
▢
50
gram
cashewnoten
licht gezouten
▢
2
eetlepel(s)
koriander
grof gesneden
Instructies
Pel de ui en snijd hem in dunne partjes.
Pel en snipper de knoflook.
Halveer de maïskolfjes in de lengte.
Snijd het steeltje van de shii-takes en snijd de hoedjes in vieren.
Verdeel de broccoli eventueel in kleinere roosjes.
Verhit de olie in een wok en roerbak de ui en knoflook op matig vuur tot ze gaan geuren.
Schep de maïs, shii-takes en broccoli erdoor en roerbak alles 3-4 minuten op hoog vuur.
Voeg 3 eetlepels water, de sojasaus, chilisaus en het limoensap toe en verwarm de groenten nog 2-3 minuten.
Schep de noten door de groenten en strooi de koriander erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker bij kip- en vleesgerechten!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
/
Noten
Land van herkomst
Indonesië
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch