Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Thai beef salad
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
entrecôte
à 250 gram
▢
1
wortel
in dunne linten
▢
½
komkommer
in dunne linten
▢
1
groene mango
in dunne repen
▢
2
stuks
bokchoy
fijngesneden
▢
100
gram
pinda's
▢
¼
bosje
koriander
▢
¼
bosje
munt
▢
Limoensap
▢
Sesamolie
▢
1
teentje
knoflook
geperst
▢
1
eetlepel(s)
sojasaus
▢
1
eetlepel(s)
vissaus
▢
1
eetlepel(s)
rode peper
fijngesneden
▢
1
eetlepel(s)
gember
geraspte
▢
1
eetlepel(s)
palmsuiker
▢
50
ml
rijstazijn
▢
25
ml
vissaus
▢
25
ml
sesamolie
▢
1
tl
palmsuiker
▢
1
rode peper
fijngesneden
▢
25
ml
olijfolie
Instructies
Meng de ingrediënten voor de marinade en doe in een vacumeerzak met het vlees.
Trek de zak vacuüm, een alternatief hiervoor is het vlees in de marinade afgedekt in de koelkast te zetten.
Laat het vlees enkele uren marineren.
Meng de ingrediënten voor de dressing.
Bewaar deze tot later.
Verhit de grillplaat op stand 7, haal het vlees uit de marinade.
Grill het vlees aan beide kanten dicht tot de gewenste garing.
Voor medium-rare grill je het vlees 2-3 minuten per kant.
Meng de wortel, bokchoy, groene mango en komkommer met elkaar en voeg hier de dressing aan toe.
Dresseer de salade op een grote schaal.
Trancheer de entrecote in plakken en leg naast het vlees.
Maak de salade af met geroosterde pinda’s, munt en koriander.
Giet de resterende dressing over het vlees.
Serveer direct.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rundvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Thailand