Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Frisse Gekruide Tarly met Koriander
Tarly, een veelzijdig graanproduct dat gemakkelijk verkrijgbaar is bij de supermarkt, vormt de basis van dit vernieuwde recept. Als je geen Tarly kunt vinden of als je liever bulgur gebruikt, is dat ook een smakelijke optie.
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
pak
Tarly of 250 gram bulgur
▢
2
rijpe
trostomaten
in kleine stukjes
▢
1
ui
fijngehakt
▢
2
teentjes
knoflook
fijngehakt
▢
Zout en peper naar smaak
▢
1
theelepel
komijnpoeder
▢
½
theelepel
paprikapoeder
▢
½
theelepel
chilipeper
▢
1
handvol
verse koriander
fijngehakt
▢
2
eetlepels
tomatenpuree
▢
2
eetlepels
olijfolie
Instructies
Kook de Tarly of bulgur volgens de instructies op de verpakking.
Laat goed uitlekken.
Verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin de fijngehakte ui en knoflook.
Voeg de tomatenstukjes toe en bak kort mee tot ze zacht zijn.
Voeg de specerijen, peper, zout en tomatenpuree toe.
Roer goed door en laat het geheel 10-15 minuten zachtjes stoven.
Voeg indien nodig wat water toe voor een smeuïge saus.
Meng de saus door de gekookte Tarly of bulgur en bestrooi met fijngehakte verse koriander.
Notities / Tips / Wijnadvies
Dit frisse en gekruide gerecht biedt een perfecte balans van smaken en voedingsstoffen voor een heerlijke maaltijd.
Voedingswaarden
Calories:
300
kcal
|
koolhydraten:
50
g
|
Protein:
8
g
|
Vet:
10
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Pasta
Land van herkomst
Marokko