Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Couscous met kruidig rundvlees
Porties:
4
Voorbereidingstijd
45
minuten
min
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
600
gram
runderlappen
magere
▢
2
ui
▢
2
tenen
knoflook
▢
50
gram
boter
▢
400
gram
tomaat
blik
▢
½
tablet
runderbouillon
▢
1
kaneel
▢
1
theelepel
cardemom
▢
1
paprika
▢
400
gram
kikkerwten
blik
▢
250
gram
couscous
▢
1
eetlepel(s)
koriander
fijngeknipte
▢
zout
▢
peper
uit de molen
Instructies
Verhit 30 g margarine in het onderste deel van de stoompan.
Bak de ui en de knoflook ca. 3 minuten.
Voeg het vlees toe en bak in ca. 5 minuten bruin.
Voeg de tomaten, bouillontablet, kaneelstokje, cardemom en 1 dl water toe.
Stoof het vlees op laag vuur ca. 2 uur.
Doe de couscous en 1 l water in een kom. Week ca. 5 minuten.
Giet de inhoud van de kom in het bovenste deel van de stoompan.
Snijd de paprika in repen. Giet de kikkererwten af.
Schep ze met de paprika door het vlees.
Hang de couscous boven het vlees.
Leg het deksel op de pan.
Stoom het in ca. 20 minuten gaar.
Schep de couscous met een vork los.
Roer 20 g margarine en de koriander door de warme couscous.
Breng op smaak met zout.
Schep het op een schaal. Breng het vlees op smaak met zout en peper.
Schep het op de couscous.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Rijst
/
Rundvlees
/
Vlees