Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sapperdeflappen van Allerhande
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
pakje
bladerdeeg
diepvries, 10 plakjes
▢
1
appel
▢
1
peer
▢
1
eetlepel
citroensap
▢
3
eetlepels
appel-perenstroop
▢
5
eetlepels
rozijnen
▢
1
theelepel
kaneelpoeder
▢
2
eetlepels
suiker
Instructies
Verwarm de oven voor op 225 ºC of gasovenstand 5.
Leg het bakpapier op de bakplaat.
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien (dat duurt ongeveer 10 minuten).
Schil de appel en de peer.
Snij ze in vieren en snij de klokhuizen eruit.
Snij de kwarten appel en peer in stukjes en doe ze in een kom.
'n Beetje citroensap erover, dan blijft het fruit mooi.
Schep appel-perenstroop, rozijnen en kaneel erdoor.
De vulling voor de flappen is klaar!
Op elk plakje deeg schep je in het midden wat vulling.
Strijk op de rand van zo'n plakje een heel klein beetje water.
Vouw de plakjes tot een driehoek.
Druk met de tanden van een vork de randen goed dicht (dat worden mooie kartelrandjes).
Strooi suiker over de 10 flapjes en leg ze op de bakplaat.
Schuif de bakplaat in het midden van de oven.
In 20 minuten bak je de flapjes knapperig en bruin.
Haal ze uit de oven en laat ze op de bakplaat afkoelen.
Lauwwarm zijn ze lekker en helemaal afgekoeld zijn ze ook lekker.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lauwwarm zijn ze lekker en helemaal afgekoeld zijn ze ook lekker.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Hapjes
/
Koude Hapjes
/
Warme hapjes