Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Zuurkoolquiche
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
Voor 4 personen:
▢
5
plakjes
deeg voor hartige taart
diepvries, pak a 450 g
▢
1
zakje
zuurkool
naturel, ca. 500 g
▢
1
blik
ananas schijven
432 g
▢
5
eieren
middel groot
▢
1
bekertje
slagroom
125 ml
▢
100
g
gemalen belegen kaas
zakje a 150 g
▢
zout en peper
▢
100
g
katenspek
Instructies
Deeg laten ontdooien volgens gebruiksaanwijzing.
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
Zuurkool laten uitlekken en beetje fijner snijden.
Ananas laten uitlekken.
Eieren loskoppen met room, kaas, zout en peper.
Quichevorm bekleden met deeg.
Katenspek over bodem verdelen.
Zuurkool erover verdelen.
Ananasschijven erop rangschikken.
Roommengsel over zuurkool schenken.
Opstaande randjes van deeg naar binnen vouwen.
Quiche in ca. 25 minuten in midden van oven gaar en goudbruin bakken, eventueel afdekken met aluminiumfolie als quiche te bruin kleurt.
Notities / Tips / Wijnadvies
Notitie: Lekker met kropsla
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hartige taart
/
Hoofdgerechten
/
Varkensvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Nederland