Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zuid Indiase kerrie eieren
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
ui
▢
4
teentjes
knoflook
▢
2
rode pepers
▢
2
cm
gember
verse
▢
6
eieren
▢
2
citroenen
▢
100
g
boter
▢
1
theelepel
koenjit
geelwortelpoeder
▢
1
eetlepel
bloem
▢
2
dl
melk
▢
1
pakje
kokosmelkpoeder
▢
zout
▢
korianderblad
Instructies
Pel en snipper de ui en de knoflook.
Snijd de pepers (zonder zaadjes) in stukjes.
Schil en rasp de gember.
Kook de eieren hard, pel ze en houd ze warm.
Pers 1 citroen uit, snijd de andere in schijfjes.
Verhit de boter in een braadpan.
Fruit de ui en de knoflook 5 minuten.
Bak de pepers en de gember 3 minuten mee.
Roer het geelwortelpoeder en de bloem erdoor.
Voeg langzaam de melk, 2½ dl water en het kokosmelkpoeder toe.
Breng het al roerend aan de kook.
Voeg naar smaak citroensap en zout toe.
Halveer de eieren en leg ze met de bolle kant naar boven in een schotel.
Schenk de saus erop.
Garneer met schijfjes citroen en korianderblad.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Ei
Land van herkomst
India