Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Hamplapjes met aardappel en rozemarijn
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
10
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
400
gram
hamlappen
▢
1
eetlepel
citroensap
▢
4
eetlepels
olijfolie
▢
2
rode uien
▢
3
teentjes
knoflook
▢
1
takje
rozemarijn
of tijm
▢
450
gram
aardappelblokjes
▢
½
dl
vleesbouillon
▢
snufje
zout
▢
snufje
zwarte peper
versgemalen
Instructies
Snijd de hamlappen in blokjes, doe ze in een kom en maal er royaal peper over.
Schep het citroensap en de olijfolie door de vleesblokjes en laat ze 10 minuten afgedekt staan.
Pel de uien en snijd ze in dunne partjes.
Pel de tenen knoflook en snijd ze in plakjes.
Hak de rozemarijn grof.
Laat de wok zonder vet goed heet worden op hoog vuur.
Voeg het vlees toe en bak het al omscheppend op hoog vuur in 3-4 minuten bruin.
Schep de ui en de knoflook erdoor en roerbak het geheel 1-2 minuten.
Voeg de aardappelblokjes en rozemarijn toe.
Roerbak alles nog 3-4 minuten.
Voeg de bouillon toe en warm het gerecht nog 2-3 minuten goed door.
Breng het gerecht op smaak met zout en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met een groene salade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Varkensvlees
/
Vlees