Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aiglefin à la Maraichine
schelvis Maraichine
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
stuk schelvis à 800 g
▢
¼
l
muscadet
▢
1
bouquet garni
▢
80
g
boter
▢
2
teentjes
knoflook
▢
2
wortels
▢
1
ui
▢
peterselie
▢
2
dl
slagroom
▢
zout
▢
peper
Instructies
Maak de wortels schoon.
Pel de ui en was de bouquet garni.
Doe alles in een pan, geef er 1 l water bij en de muscadet.
Breng op smaak met zout en peper.
Breng aan de kook.
Laat zachtjes 30 minuten koken en daarna afkoelen.
Zeef de koude bouillon.
Was de schelvis.
Leg hem in de pan en bedek hem met de koude bouillon.
Breng op een zacht vuur aan de kook en laat de vis 25 minuten pocheren.
Laat de vis dan uitlekken.
Haal het vele eraf en hou warm in de bouillon.
Pel de knoflook en hak fijn.
Was wat peterselie en hak deze ook fijn.
Smelt de boter in een pan en laat zachtjes warm worden totdat hij lichtbruin wordt.
Vlak hiervoor geven we de knoflook erbij, die vooral niet bruin mag worden.
Nu voegen we de slagroom toe en kloppen enkele minuten met de garde, zodat de saus wat indikt.
Haal ze van het vuur en geef er de gehakte peterselie bij.
Controleer de smaak.
Laat de vis uitlekken.
Leg hem op een voorverwarmde schaal en schenk de saus erover
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht