Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Avocats en soufflé
avocado als soufflé
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
avocado's
▢
4
eieren
▢
80
g
boter
▢
40
g
bloem
▢
3
dl
melk
▢
zout
▢
peper
Instructies
Schil de avocado's en snij ze doormidden.
Verwijder de pit.
Snij het vruchtvlees in kleine blokjes.
Smelt 30 g boter in een pan en laat hierin de avocadoblokjes op zacht vuur smelten.
Hou ze warm.
Smelt 40 g boter in een pan, voeg de bloem toe en de melk en maak een béchamelsaus.
Laat ze 10 minuten zachtjes koken.
Breek de eieren, scheid de dooiers van de witten, klop de dooiers los en voeg deze, van het vuur af, bij de béchamelsaus.
Geef er zout en peper bij.
Voeg ook de avocadoblokjes toe.
Klop de eiwitten zeer stijf en meng ze voorzichtig onder de rest.
Beboter een soufflévorm en geef het mengsel hierin.
Schuif de vorm in een oven van 160ºC.
Laat daar 30 minuten staan.
Serveer dan meteen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
Land van herkomst
Frankrijk
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch