Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Clafoutis
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
3
eetlepels
bloem
▢
3
eieren
▢
1
eetlepel
bruine rum
▢
1
eetlepel
boter
▢
3
eetlepels
suiker
▢
3½
dl
melk
▢
zout
▢
1
eetlepel
olie
In het kersenseizoen:
▢
1
kg
ontpitte kersen
Buiten het kersenseizoen:
▢
1
kg
dun gesneden
geschilde appelschijfjes
Instructies
Doe de bloem, suiker en een snufje zout in een kom.
Werk er al kloppend de eieren er een voor een door.
Dan langzaam de melk.
Blijf kloppen om een licht en soepel beslag te krijgen.
Voeg de olie en rum toe.
Laat het beslag, gedurende de tijd die u nodig heeft om de vruchten klaar te maken, rusten.
Beboter een vlavorm van 20 cm doorsnede en giet hier het beslag in.
Zet hierin de kersen of de schijfjes appel en schuif de vorm in een oven van 175ºC.
Laat de vorm hier 40 à 50 minuten in staan.
Verlaag de temperatur na 20 minuten.
Om te zien of de clafoutis klaar is steken we er met een breinaald in en als die schoon is, is de clafoutis gaar.
Laat hem in de vorm in zijn geheel afkoelen.
Haal hem uit de vorm en bestrooi met suiker.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert
/
Nagerecht
Land van herkomst
Frankrijk