Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Courgettes à la Jeanne Renard
courgettes van Han Vos
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
400
g
gehakt
▢
500
g
courgettes
▢
1
teentje
knoflook
▢
100
g
geraspte kaas
▢
150
g
plakken kaas
▢
50
g
boter
▢
1
dikke ui
▢
1
paprika
▢
2
tomaten
▢
1
ei
▢
zout
▢
peper
▢
paprikapoeder
Instructies
Schil de courgettes en verwijder de pitten.
Rasp de courgettes grof.
Schil de ui en hak fijn.
Maak de paprika schoon en snij in kleine stukjes.
Ontvel de tomaten.
Fruit de gesnipperde ui in de boter totdat ze kleur krijgen.
Voeg er dan het gehakt bij en bak het los en bruin.
Breng het met peper en zout op smaak.
Schil het teentje knoflook en snij het fijn.
Snij de tomaten in stukken.
Voeg deze samen met de knoflook, paprika en geraspte courgettes bij het vlees.
Zet het deksel op de pan en laat het mengsel 10 minuten sudderen.
Geef er paprikapoeder bij en de geraspte kaas.
Laat nog 5 minuten sudderen.
Klop dan het ei flink los met wat zout.
Haal de pan van het vuur en laat een beetje afkoelen.
Roer dan het ei door de massa.
Leg de compositie in een ingevette ovenschotel.
Beleg de bovenkant met plakken kaas en laat het even onder grill of in de oven van 220ºC gratineren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Kaas
/
Vlees
Land van herkomst
Nederland