Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Diplomate
diplomaat
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
dl
slagroom
▢
150
g
lange vingers
▢
½
vanillestokje
▢
225
g
suiker
▢
¼
l
melk
▢
50
g
geconfijte vruchtjes
▢
50
g
rozijnen
▢
1
dl
kirsch
▢
200
g
abrikozenjam
▢
4
eierdooiers
▢
4
blaadjes
gelatine
Instructies
Doe 110 g suiker en 1 dl water in een pannetje en breng dit aan de kook.
Was de rozijnen en doe ze in de kokende stroop opdat ze opbollen.
Giet ze af en bewaar de stroop.
Laat de gekonfijte vruchtjes en de rozijnen marineren in de kirsch.
Week de blaadjes gelatine in wat water.
Breng de melk met de vanille aan de kook.
Meng de eierdooiers met de rest van de suiker.
Klop tot het licht van kleur en schuimig is.
Voeg er dan langzaam onder kloppen de hete melk bij.
Zet de crème op een zacht vuur en als hij dikker wordt neem de pan onmiddelijk van het vuur.
Knijp d egelatine uit en voeg toe aan het mengsel.
Roer door tot alle gelatine is opgelost.
Zeef het mengsel en laat onder af en toe roeren afkoelen.
Klop de slagroom stijf en werk vlak voor het mengsel stijf is de slagroom erdoor.
Giet de helft van de kirsch bij de stroop.
Drenk hierin de lange vingers.
Leg op de bodem van een vorm wat vruchtjes, dan een laag crème, hierop een laag lange vingers,
wat vruchtjes, een beetje abrikozenjam, wat crème enz.
Zorg dat er wat abrikozenjam overblijft.
Meng hier de rest van de kirsch door.
Laat de diplomaat gedurende enkele uren in de koelkast opstijven.
Geef de abrikozenjam er in een sauskom bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert
/
Nagerecht
Land van herkomst
Frankrijk