Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Diplomate aux fraises
diplomaat met aardbeien
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kg
mooie aardbeien
▢
150
g
suiker
▢
1
dl
kirsch
▢
½
l
melk
▢
60
g
poedersuiker
▢
½
citroen
▢
2
dl
slagroom
▢
30
lange vingers
▢
4
eierdooiers
▢
2
blaadjes
gelatine
Instructies
Week de blaadjes gelatine.
Bewaar een paar aardbeien voor de garnituur en maak de rest schoon.
Doe ze in een kom en pers er de ½ citroen boven uit.
Bestrooi met de suiker en laat marineren.
Breng de melk met een beetje kirsch aan de kook.
Doe de eierdooiers in een kom met de poedersuiker en klop tot het mengsel licht van kleur is.
Voeg er dan langzaam de hete melk bij.
Zet de crème op een laag vuur en verwarm hem onder roeren tot hij wat dikker wordt.
Neem dan direct de pan van het vuur.
Knijp de blaadjes gelatine uit en werk door de crème.
Laat onder af en toe roeren afkoelen.
Klop de slagroom stijf en werk door de afgekoelde crème.
Meng dan ook de gemarineerde aardbeien erdoor.
Doe bij de rest van de kirsch een gelijke hoeveelheid water en drenk er de helft van de lange vingers in.
Drenk de rest in de aardbeiensiroop.
Bekleed de vorm met de in kirsch geweekte lange vingers en vul de ze met de crème.
Bedek met de in aardbeiensiroop geweekte vingers.
Zet een bord op de vorm en plaats een nacht in de vriezer.
Garneer vlak voor serveren met de achtergehouden aardbeien.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert
/
Fruit
/
Nagerecht
Land van herkomst
Frankrijk