Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Fèves au lard
tuinbonen met spek
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
25
gram
boter
▢
500
gram
soepbeenderen
in stukken
▢
2
Uien
▢
2
Laurierbladeren
▢
1
Kruidnagel
▢
½
theelepel
tijm
▢
5
peperkorrels
▢
2
stukjes
foeli
▢
300
gram
prei
▢
150
gram
wortel
▢
150
gram
selderijknol
▢
1
kilo
aardappels
▢
50
gram
ontbijtspek
▢
2
teentjes
knoflook
uit de knijper
▢
1
stukje
citroenschil
▢
2
eetlepels
majoraan
gedroogde
▢
1
Rookworst
van 250 gram
▢
1
eetlepel
peterselie
Instructies
Verhit de boter in een grote pan en braad daarin de soepbotten flink aan.
Maak de uien schoon, snijd ze in stukken en fruit ze mee bij de botten.
Voeg, zodra de ui bruin is, 2 1/2 liter water, de laurierbladeren, kruidnagel, tijm, peperkorrels en foelie.
Breng het aan de kook en laat op een zacht pitje het geheel ongeveer 1 1/2 uur zachtjes trekken.
Maak de prei, wortel en de knolselderij schoon, was ze en snijd deze in stukken.
Schil de aardappelen en snijd ze in plakken.
Snijd het spek in kleine blokjes en bak ze uit.
Voeg de groenten,aardappelen en knoflook toe en fruit alles in het spekvet aan.
Zeef de bouillon en voeg die bij de aardappelen en groenten.
Voeg de citroenschil uit de soep en breng de soep eventueel op smaak met wat zout.
Snijd de rookworstin plakjes en warm deze mee in de soep.
Voeg vlak voor het serveren de peterselie toe.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
/
Varkensvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Frankrijk