Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappelkaaskroketjes
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
g
aardappels
▢
50
g
geraspte grana padano
▢
20
g
bloem
▢
1
ei
▢
paneermeel
▢
nootmuskaat
▢
350
g
andijvie
▢
20
g
rozijnen
▢
tijm
▢
olijfolie
▢
peper
▢
zout
Instructies
Kook de aardappelen gaar, stamp ze fijn en voeg het ei, de geraspte kaas, de bloem, zout,
peper en nootmuskaat toe.
Maak ronde, platte kroketjes (diameter 5 centimeter) en haal ze door het paneermeel.
Bak de kroketjes aan beide kanten goudbruin in een scheutje olie in de koekenpan.
Was de andijvie, snijd hem in stukjes en laat hem zacht worden in een koekenpan in een
eetlepel olie.
Voeg de in lauw water gewelde rozijnen en zout toe.
Bestrooi de kroketjes met tijmblaadjes en serveer.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
/
Kaas
Land van herkomst
Italië
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch