Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappelkoek met uien, spek en eieren
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
g
gekookte
fijn geprakte aardappelen
▢
2
grote
in ringen gesneden uien
▢
2
eetlepels
boter
▢
100
g
in dunne plakjes gesneden ontbijtspek
▢
4
eieren
▢
zout
▢
peper
Instructies
Bak de uien zachtjes glazig en lichtbruin in de boter.
Roer de aardappelen erdoor en voeg zout en peper toe.
Bak in een andere koekenpan de plakjes spek knapperig bruin.
Laat ze op keukenpapier uitlekken.
Maak vier kuiltjes in het aardappelmengsel en breek hierin de eieren.
Verkruimel het spek over de eieren en laat die op een niet te hoog vuur bakken tot de eieren
gestold zijn en er een mooi korstje onder de aardappelkoek zit.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Ei
/
Groenten
/
Varkensvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Nederland