Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappel ovenschotel met kabeljauw
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
600
g
aardappels
geschild en in plakjes van ca 2 cm dik
▢
500
g
bospeen
geschrapt en in plakjes
▢
400
g
kabeljauwfilet
▢
100
g
gerookte zalm
▢
2
potten
aardappel Anders Room-Bieslook
▢
verse
peterselie
▢
boter
▢
versgemalen zwarte peper
▢
zout
Instructies
Kook de aardappels 10 minuten voor in water met wat zout.
Giet ze af en overspoel meteen met koud, stromend water.
Kook ook de worteltjes even 10 minuten voor, giet ook deze af en overspoel tevens met water.
Laat beiden goed uitlekken.
Was de kabeljauw en dep hem droog.
Snijd de kabeljauw in 4 gelijke stukken of in blokjes.
Kruid de vis enkel met wat peper en een klein beetje zout.
Verhit een beetje boter in een koekenpan en bak de kabeljauw onder voortdurend omscheppen of omdraaien 2 minuten.
Verwarm de oven voor op ca. 175 º.
Beboter een ovenschaal en verdeel de plakjes aardappel over de bodem van de ovenschaal.
Verdeel over de aardappels de plakjes wortel.
Vervolgens wat toefjes peterselie over de worteltjes verdelen.
Schep hier de kabeljauw over en bedek deze met plakjes gerookte zalm.
Bestrooi evt. met nog wat extra versgemalen, zwarte peper.
Verdeel de 2 potten aardappel anders over de kabeljauw en zet de schaal ongeveer 30 tot 45 minuten in de oven.
Na een half uur even controleren of alles gaar genoeg is door even een satéprikker in de schotel te prikken.
Gaat deze er gemakkelijk in, dan is alles gaar.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Ovenschotel
/
Vis