Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappelpizza van Auteur onbekend
Porties:
2
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
650
g
kruimige aardappels
▢
1
theelepel
zout
▢
2
eetlepel
olijfolie
▢
50 - 100
g
tarwebloem
voor de afwerking
▢
600
g
tomaten
stevige
▢
½ - 1
theelepel
zout
▢
10 - 12
Ansjovis filets
uit blik
▢
100
g
zwarte olijven
▢
200
g
mozzarella
▢
2
teentjes
knoflook
▢
zwarte peper
▢
1
eetlepel
oregano
▢
2
eetlepel
olijfolie
en wat extra voor de bakvorm
Instructies
De aardappels in de schil gaar koken.
Afgieten en schillen als ze nog warm zijn.
Door een zeef drukken.
Zout en olie erdoor mengen en laten afkoelen.
Intussen voor de afwerking de tomaten even in kokend water dompelen, pellen, ontpitten en in stukjes snijden.
De stukjes in een zeef doen en er wat zout over strooien.
Laten uitlekken.
De ansjovisfilets afspoelen, afdrogen en in de lengte in reepjes snijden.
De olijven ontpitten.
De kaas in stukjes snijden.
De oven voorverwarmen op 200°C.
Een pizzavorm (28 cm) invetten met olie.
Zoveel gezeefde bloem door de koude aardappelmassa kneden dat de massa niet meer kleeft.
De massa mag echter niet te vast en droog worden.
Het deeg in de vorm uitdrukken en rondom een rand vormen.
De knoflook pellen en uitpersen.
Door de tomaten mengen.
Het tomatenmengsel, de ansjovis en de olijven over de aardappelmassa verdelen.
Op smaak brengen met peper.
Kaas en oregano erover strooien en besprenkelen met olijfolie.
Onder in de oven ± 40 minuten bakken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
/
Kaas
/
Pizza
Land van herkomst
Italië
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch