Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Garniture à la Bordelaise
garnituur uit Bordeaux
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
artisjokbodems
▢
4
uien
▢
bloem
▢
400
g
aardappels
▢
peterselie
▢
frituurolie
▢
boter
Instructies
Snij de bodems in vieren en stoof ze in wat boter gaar.
Snij de uien in ringen.
Schil de aardappels ensnij ze in dunne ringen.
Was de peterselie en verwijder de stelen.
Bak de aardappelschijven in boter bruin en gaar.
Haal de uienringen door de bloem en bak ze in een friteuse op 180ºC bruin.
Bak heel even de peterselie in de friteuse.
Notities / Tips / Wijnadvies
serveer bij in stukken gedeeld gevogelte met de braadjus afgeblust met witte
wijn en kalfs- of gevogeltebouillon.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
Land van herkomst
Frankrijk
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch