Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardappelsoufflé
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
600
g
aardappels
▢
1
dl
melk
▢
60
g
roomboter
▢
2
eierdooiers
▢
3
stuks
eiwitten
▢
nootmuskaat
▢
peper
▢
zout
Instructies
De aardappelen schillen, wassen, daarna koken met zout totdat ze goed gaar zijn.
Afgieten en ze even laten staan tot ze goed droog zijn.
Pureer ze zonder klontjes.
Roer de eierdooiers, gesmolten boter en dan de melk er doorheen.
Breng de puree op smaak en laat hem afkoelen.
Smeer ovenvaste cocottes in met gesmolten boter.
Als de puree koud is, slaan we de eiwitten met een snufje zout op tot een stevige massa en
spatelen dit door de puree.
Vul de cocottes met een spuitzak tot max. 80% en zet ze dan op een bakplaat.
Voor doorgifte ca. 20-25 minuten in een voorverwarmde oven van 200 º C. totdat ze goudbruin zijn.
Oven niet openen anders slaan ze neer.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Ei
/
Groenten
Land van herkomst
Italië
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch